Friday, 7 July 2017

Syawal 2017- Hello kitty

Assalamualaikum...

Raya kelima kami hadiri undangan perkahwinan dari kakak abah yang duduk di sungai koyan. Pergi tu mama menumpang kereta adik ipar je sebab en.azmi bekerja pula hari tu. Ambil barang pindah di kuantan. takpelah dah kena kerja mama dan anak-anak follow je FIL mertua pergi kenduri. Mama dengan adelya sekereta dengan acu dan maklang abg adam dan adrien naik kereta pokdenya. Legalah mama sebab takde bising-bising dalam kereta hahaha..duduk belakang tu sempatlah membuat sementara nak sampai, jauh juga weh dari bukit damar ke sg.koyan tu.


Adelya agak muncung disitu sebab tak dapat sekereta dengan abang-abang, mama memang tak bagi sebab nanti akan bising pula kereta pokdenya ye lah anak-anak mama ni bukan reti duduk diamkan, tak kira tempat nak bergaduh je kerjanya, macam hari tu mereka naik kereta acu ke temerloh, jenuh wan tahan telinga dengan mulut bising mereka, siap bergaduh nangis-nangis lagi, haduhhh mujurlah mak-mak sedara tu rileks je melayan, nak terkuncil la nak minum airlah, berhenti la kereta melayan dorang.

Sampai-sampai rumah mak embong(kakak abah) salam-salam terus tuju khemah makan, lapar wehhh, tengok lauk pun sodap-sodap tapi masih ramai lagi tetamu yang duduk menjamu selera, mama melayan anak-anak ambik nasi, kemudian cari-cari la tempat yang boleh duduk, mujur ada dua tiga orang yang sednag makan tu nampak mama laju-laju mereka habiskan makan dan bagi tempat duduk, syukur alhamdulillah ada juga tempat, memang takde makan sekumpulan dengan FIl pun, mama duduk dengan anak-anak je, adelya sedap melayan kari daging, suka betul dia siap bertambah-tambah, tapi  nasi tak dimakannya pun. lauk semua sedaplah bagi mama, tapi takdelah sampai bertambah makan.

Selesai makan jumpa tuan rumah, adik-adik ipar ajak bergambar di pelamin, sekali tengok pelamin wahhh...comelnya pelamin dia, adelya sukalah sangatkan. lajulah mama minta laluan untuk masuk ahahaha tak malu betul ai nasiblah kalau ditunggu lambat pula kan sedangkan pelamin tengah kosong. Bukan bergambar dengan pengantin pun tapi kami yang syok sendiri bergambar di pelamin tu hehehe. ala..sesekali kan dah lama tak naik pelamin, tapi kali ni tak dapatlah bergambar dengan en.azmi di pelamin sebab en.azmi tak ikut serta. Jomlah layan gambar yang ada.

adelya azra bersama sepupunya aimy qairina, seronoklah adelya tengok hello kitty, dia memang suka hello kitty
acu (adik en.azmi yang bongsu) bersama anak-anak buahnya, adrien je takde sebab budak sorang tu kadang-kadang macam tak kuasa nak melayan orang bergambar lebih baik dia buat hal sendiri saja.



ehemmm...haruslah ada gambar mama kan hehehe, ini mama bersama biras mama blogger juga tau bdkbucuk.blogspot.my, sape belum follow boleh lah follow, aimy qairina tu anak iralah.
akhir sekali mestilah ada juga gambar tuan blogkan heheh, tapi hari mama pengenatin sorang diri je lah pengantin lelakinya kena kerja pula, kalau tak mesti sweet berdua dekat pelamin hello kitty ni kan. oh ye baju ulang yatang ye, bukan hari yang sama tapi pakai baju yang sama, baju masuk gua pun baju inilah hahaha
Habis makan kenduri mak abah sembang-sembang kejap lepas kami pun berangkat balik, mulanya bincang nak singgah bentong, tapi sudahnya abah ajak balik je sebab dah penat, kami semua ok je. Sampai rumah tu abg ipar terus ke dapur kelentung kelentang, mama takdelah join pun lepas buat apa yang patut baru mama kedapur sekali tengok dah siap cekodok dengan sambal sardin. maklang bentang tikar dekat luar, mama dengan selambanya bersila dan makan, lapar weh walaupun baru balik dari makan kenduri tapi ye lah perjalanan yang lama bikin lapar. sekali hadap je habis, bukan mama habiskan sorang ye, makan ramai-ramailah hehehe.

Wassalam.

19 comments:

  1. Salam Aidilfitri Maaf Zahir Batin AryanAzra...
    amboi helo kitty Theme... cutenye...

    ReplyDelete
  2. wahh ni mesti pengantin peminat tegar hello kitty ni.. suka la budak2 nak tompang bergambar kt pelamin hihi

    ReplyDelete
  3. serius pelamin hello kitty? boleh viral ni..hehe. tapi honestly saya sebagai mak sedara suka ada bebudak dalam keter terutama drive jauh. boleh kurangkan mengantuk

    ReplyDelete
  4. Amboi.. Senyum pun da mcm pengantin haa..tersipu2 malu.. Haha..
    Betul la.. Lauk kenduri tu sedap2.. Rasa mcm nk menambah je..
    Memang sedap layan cekodok dgn sardin petang tu.. X sedar da mkn bnyk ketul.. Hihi..

    ReplyDelete
  5. Memula baca tajuk ingat kan pegi Hello Kitty yang kat Johor tuh. Rupanya pelamin. Alahaiii..cute nya pengantin ni kan?

    ReplyDelete
  6. Comelnya pelamin hello kitty tu. Sakan bergambar masing2 :)

    ReplyDelete
  7. salam syawal... kali pertama saya tgk pelamin hello kitty tu. duk renung lama tgk pelamin tu kiut sgt. bgs la idea tu, harus anak2 suka... hehehe

    makan cekodeok dgn kuah sardin, xpernah makn gk... leh try buat la...

    ReplyDelete
  8. Salam Syawwal.. comel2 semuanya.

    ReplyDelete
  9. Wah, cantik2x, mcm2 org buat dlm mencari kelainan yea, buatlah apapun asalkan jgn smp membazir kan mama Yan.
    Masih beraya sakan tu mama Yan, yelah kekdahnya Raya sebulan ye, yg penting utk memanjangkan silaturrahim.

    ReplyDelete
  10. Wahhhh ..... mmg rare sangat ni, pelamin Hello Kitty. Budak budak pompuan mmg sukalah kan... Alah bukan ckp budak budak je yg suka, mak budak pun enjoy nampaknya tu atas pelamin haha....

    Kenal dah Ira budakbucuk tu...dah pren pun hihi...

    ReplyDelete
  11. seriously ? hehe memang peminat tegar ni hehe.. rare dan one of a kind..

    ReplyDelete
  12. Cantik pelaminnya.. Kreatif dan unik..

    ReplyDelete
  13. Wah, comel ngat aih pelamin Hello Kitty ni. Mesti pengantin peminat nombor satu Hello Kitty nih. Ni first time Ain tengok pelamin ada gambar kartun tau. 👍

    ReplyDelete
  14. Semua gambar kat pelamin aje.
    Gambar makanan Xde ke
    Cantik pelaminnya.

    ReplyDelete
  15. wow, pengantin ni surely pencinta hello kitty :)
    ceria gembira.
    something unik.

    ReplyDelete
  16. Comelnya lahaiii Hello Kitty 😍

    ReplyDelete
  17. Cantiklah...tak pernah jumpa lagi themed pelamin macam ni...

    ReplyDelete
  18. Comey sgt pelamin hello kitty tu

    ReplyDelete

Assalamualaikum...sudah baca rajin2 la komen,lg panjang lagi mama suka...